Vissza

A zenekar tagokról bővebben
Az Alma Zenekar felállása 2018.07.28-tól:

GáborBuda Gábor /alapító/ gitár, ének, vokál

Született: 1974.01.08-án, Budapesten

Pályáját gyerekszínészként kezdi a Harlekin Gyerekszínházban. Évekig játszik a Vidám Színpadon, valamint a Madách Színházban.

A zenélés már korán élete részévé válik. Mikor 15 évesen önszorgalomból elkezd gitározni tanulni, néhány akkord elsajátítása után rögtön megszületnek az első szerzemények.

Énektechnikát először Bécsi Gizellánál tanul, az Aranytíz Musical Stúdióban színészi és énekesi képességeit fejleszti tovább. Az OSZK-ban évekig Sík Olga az énektechnika-mestere.

Egy gimnáziumi barátság nyomán 1996-ban megalapítja az Alma Együttest. Mivel eddigre már több száz saját szerzeménye készül, kezdetekben a felnőtt közönségnek játszanak József Attila, Radnóti, Kosztolányi, Arany János, Petőfi és Romhányi versmegzenésítéseket. Ekkor még életében azonos fontossággal bír a színház és a zene. Nem véletlenül ezekben az években több zenés színházi produkcióban vesz részt, illetve több darabhoz komponál zenét.

Az Almával egy véletlen felkérés kapcsán kezdenek el gyerekeknek zenélni. Az első gyerekkoncertnek akkora sikere van, hogy ott azonnal további 4 felkérést kapnak. Rövid időn belül azon kapják magukat, hogy szinte már csak gyerekeknek zenélnek.
1999-ben átmenetileg az USA-ban próbál szerencsét. A kint töltött közel 1 év törést hoz az Alma életében, az itthon maradt csonka zenekar frontember nélkül végül feloszlásra kényszerül.
Hazatérve megújult erővel alakítja újjá az együttest, immáron elfordulva a színész mesterségtől- végleg a zene útját választja.

2002-ben nősül meg, felesége 2004-től egyben a zenekar menedzsere, és bár útjuk 2015-ben különválik, a baráti és üzleti kapcsolat megmarad köztük, és a mai napig együtt viszik tovább a zenekar ügyeit. Új családjában egy gyönyörű kislányt nevelnek és nemrég, 2017-ben született meg kisfia..

AlexBerkesi Alex /basszusgitár, hegedű, vokál.

Született: 1972.09.27. Debrecenben.

Édesapja Berkesi Sándor, a Kossuth-díjas karnagy 2 (!) éves korában kezdte zeneelméletre tanítani. Első hangszere a hegedű volt, amivel 8 éven át foglalkozott. Érettségi után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hangszerész szakát végezte el, ezzel párhuzamosan kezdett el basszusgitáron tanulni autodidakta módon. Első külföldi szerződését 22 évesen kapta Görögországba, majd 2 évadon át a Müncheni Platzl's Theatherie basszusgitárosa volt. 26 évesen felvételt nyert a Honvéd Művészegyüttes Férfikarába, ahol jelenleg is dolgozik, mint énekes.
Bejárta Észak- és Dél-Amerikát az N'joy jazzquartettel, Európát a Night Colors jazz trioval, Skandináviát pedig a Charlie's banddel, ezzel párhuzamosan játszott itthon a St. Martin band-ben, a Pálvölgyi band-ben és számos más zenekarban.
2016-ban a Palladio Orchestra (100 gitár egy színpadon) Budapest Arénában megrendezett gigantikus showjának volt az egyetlen basszusgitáros szólistája.
3 szólólemeze jelent meg, 2000-ben, 2004-ben és 2009-ben, melyek anyagát ma is bemutatja fellépésein. Két kisfiú apukája.

AndrisRánki András / billentyű, fúvósok, vokál

Született: 1982. augusztus 22. Budapesten

Ötéves korában kezdett zongorázni. A Járdányi Pál Zeneiskola növendékeként számos zongoraversenyen vett részt, szerepelt tévében és rádióban. Középiskolai tanulmányai mellett magánúton, illetve a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola vendéghallgatójaként folytatta zongora- és zeneelméleti tanulmányait.
Érdeklődése jó időre elméleti kérdések felé fordult, így került a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zenetudományi szakára, amellyel részben párhuzamosan az Eötvös Loránd Tudományegyetem esztétika–filozófia szakára is járt (diplomák: 2008, 2011). A doktori stúdiumokkal egyidőben középiskolai tanárként, egyetemi, főiskolai óraadóként azóta is számos zenei és bölcsész-tárgyat oktatott. Az utóbbi években a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézetében dolgozott kutatóként. Nős, két gyermek édesapja.

Gyuszi Erkel Gyula / ütős szekció

Született:1978.08.17. Debrecenben

Az elemi iskoláit és a gimnáziumot Debrecenben végezte, majd a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában érettségizett. Zenei tanulmányait a Simonffy Emil Zeneiskolában folytatta. Nyolc plusz két évig ütőtanszakon koptatta a padot. Emellett 6 év szolfézs és zeneelmélet is kiegészítette a tanulmányait. A zeneiskola zenekarával Magyarország és Európa szerte is számtalan helyen vendégszerepelt.

Zenei tanulmányait megszakítva, 10 éve Budapestre költözött, ahol elvégezte a Gór Nagy Mária Színitanoda színész szakát. Felvételt nyert a BKF kommunikáció és média szakára. Eközben több színtársulatnál dolgozott színészként és technikai munkatársként.

2014 nyarán került az Alma Zenekarhoz mint technikai személyzet. 2018-ban a zenekar újjáalapításakor felkérést kapott Buda Gábor zenekarvezetőtől, hogy immáron zenészként is a csapatot erősítse ütős fronton, mely felkérést nagy örömmel fogadta el.Felállás 2018.07.28-ig:

gyerek_gabi gyerek_zsolti gyerek_tibi gyerek_zoli

alma-zenekar-tagok-kormendy-davidKörmendy Dávid - ének, vokál, rap, beatbox, ütőshangszerek

Született: 1981. február 17-én

Tanulmányait az Alsóerdősor utcai Általános Iskola ének-zene, néptánc tagozatán kezdte és hopp, egy huszárvágással máris a gimnázium következett: Újpesten, a Bródy Imre Gimnázium művészeti osztályában öregbítette az iskola hírnevét. Néhány jelentéktelen év következett, majd 2007-re elvégezte a színitanodát Gór Nagy Mária iskolájában, a GNM Színitanodában. Ezek után három évig az Anna and the Barbies zenekart erősítette vokál és rap terén. Ismét pár elhanyagolható év után, amivel most nem untatunk, Kedves Olvasó, 2013. április 1-jétől Dávid az Alma együttesben tevékenykedik! 2016-ban megnősül, rajongóink nagy bánatára :) Egy picilány apukája.

alma-zenekar-tagok-maroevich-zsoltMaroevich Zsolt - brácsa

Született: 1967. 01. 17-én, Budapesten.

Már egészen kis korától komolyzenésznek készült.
1990-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán brácsa-előadóművész és tanári szakon, majd tíz évet töltött a Magyar Állami Operaház, valamint az Operettszínház Szímfónikus Zenekarában mélyhegedűsként.

Széles érdeklődési köréből fakadóan sok féle zenei stílus csábította a komolyzenén kívül, így 3 éven keresztül gyarapította az After Crying zenekart brácsásként, és egy 2000-ben bekövetkezett fordulatnak köszönhetően tapasztalatokat gyűjtött az elektronikus zene irányzatok világában is.

2000-től a Budapest "Lido" -ban dolgozott mint hangtechnikus és DJ, egy hangmesteri tanfolyam elvégzése után pedig évekig egyedi megbízások alapján készített remixeket, zenei anyagokat tánc- és divatbemutatókhoz, és egyéni stílusának kidolgozásán fáradozott melynek eredménye egy a komoly és könnyű zenét ötvöző sajátos hangulatú elektronikus muzsika lett „Melancolics" néven.

2004-ben két csoda is történt Zsolttal: 2004 augusztusában hármasikrei születtek: Milán, Zsombor és Benjámin, valamint újra kézbe vette "régi nagy szerelmét", a brácsát, amikor is örömmel fogadta el a felkérést az "Almától", hogy csatlakozzon a zenekarhoz.
2015-ben újra nősült, új családjában szintén három gyermeket nevel, így összesen 6 kisgyermek boldog Apukája :)

alma-zenekar-tagok-szabo-tiborSzabó Tibor - szólógitár, bouzouki, tambura, ütősök

Született: 1970.05.16-án, Budapesten.

Tanulmányait állami zeneiskolában kezdte kürt szakon, majd a műszaki szakközépiskola alatt magántanároknál gitározni tanult. Többek között Kovács Andor is a mestere volt. Az OSZK gitár tanszakának elvégzése után jazz, blues és latin-pop zenekarokban játszott ( Íz, Rakpart, Sunmachine, Boogie Train).
Később érdeklődése az akusztikus hangzás - a latin és mediterrán zenei világ felé fordult. Autodidakta módon megtanult görög bouzoukin, tamburán és különböző népi pengetős és ütőhangszereken játszani.

2000-ben megalapította a Night Coffee zenekart, melyben az akkori zenésztársát 2001-ben unokatestvére, az Alma Együttes frontembere, Buda Gábor váltotta fel.

1993-ban megnősült, azóta két kislánya született, a 9 éves Fanni és a 2 éves Petra. Fanni már apja nyomdokain gitározni tanul egy budapesti zeneiskolában.

1990-től több stúdióban ( Plank-Ton, Logosz, TTT -sound, Bojtorján stúdió) stúdiózenészként, hangszerelőként és hangmérnökként közel 180 albumon közreműködött. Többek között dolgozott (a teljesség igénye nélkül) Szikora Róberttel, a Bojtorjánnal, Halász Judittal, Mikó Istvánnal, a No Commenttel és a Creol-lal.

2004-ben zenésztársával - Gáborral - megalakították a Pulzus Kreatív Hangműhely- és Stúdiót, lemezeket, film és reklámzenéket készítettek.
2005-ben létrehozta saját Home stúdióját ahol a mai napig dolgoznak.

Az Almának 2001 óta oszlopos tagja, az eddig megjelent összes Alma CD hangszerelési és hangmérnöki munkájában oroszlánrészt vállalt.

2001 óta tagja az Almának. Két kislánnyal büszkélkedhet.

alma-zenekar-tagok-szekely-zoltanSzékely Zoltán - furulya, kaval, tilinkó, szaxofon

Született: 1976. május 13-án, Budapesten.

Zenei általános iskolában előbb blockflötén tanul, majd csellózni kezd. A zene háttérbe szorul néhány évre, amikor felvételt nyer a Balett Intézet balett szakára. Előkészítő után 1986-1992 közt a balett szak kisdiplomájáig jut, majd eltanácsolják (elmondása szerint, alacsony is volt és balettozni sem tudott :) ).

1992. őszén kezd néptáncolni az Erkel Ferenc Táncegyüttesben, és itt kezd 1996-ban, autodidakta módon, majd az Óbudai Népzenei Iskolában, később a budafoki Nádasdy Kálmán Zeneiskolában népi nagybőgőn játszani. Emellett pedig 2000-től, budapesti táncházas muzsikusok és moldvai furulyások segítségével a moldvai csángók dallamkincsét is megismeri, immár népi furulyákon.

2000-ben részt vesz a Fakutya zenekar megalapításában, melynek máig is tagja.

2004 óta a Csürrentő együttesben is furulyázik. Az Alma zenekarral 2004 óta rendszeresen tartja a kapcsolatot. A komoly együttműködés 2008. őszén kezdődik.

2012-ben megnősül, egy kisfiú büszke apukája.

 

Az évek alatt néhányszor átalakult a zenekar. Ezt követhetjük nyomon „alantabb a lentebb”.

Anno 1996:
Buda Gábor – ének, gitár
Zeke Szilárd – basszusgitár, gitár, citera, herfli, ének
Komesz András – furulyák, ütősök, ének
Radnai Róbert – brácsa, hegedű, billentyű, ének

Anno 1999:
Buda Gábor – ének, gitár
Zeke Szilárd – basszusgitár, gitár, citera, herfli, ének
Molnár Péter – furulyák, tilinkó, kaval, zergekürt, klarinét
Kertész Sándor – brácsa, basszusgitár

Anno 2001:
Buda Gábor – ének, gitár
Szabó Tibor – gitár, basszusgitár, ütősök
Pirisi László – zongora, harmónika
Radnai Róbert – brácsa, hegedű, billentyű, ének

2004:
Buda Gábor – ének, gitár
Szabó Tibor – gitár, basszusgitár, ütősök
Radnai Róbert – brácsa, hegedű, billentyű, ének
Kerényi Ákos – basszusgitár, ütősök

2005-től:
Buda Gábor – ének, gitár
Szabó Tibor – gitár, tambura, bouzouki, basszusgitár, ütősök
Maroevich Zsolt – brácsa

2008-tól:
Buda Gábor – ének, gitár
Szabó Tibor – gitár, tambura, bouzouki, basszusgitár, ütősök
Maroevich Zsolt – brácsa
Székely Zoltán – furulya, kaval, tilinkó, szaxofon

2013-tól:
Buda Gábor – ének, gitár
Szabó Tibor – gitár, tambura, bouzouki, basszusgitár, ütősök
Maroevich Zsolt – brácsa
Székely Zoltán – furulya, kaval, tilinkó, szaxofon
Körmendy Dávid- ének, vokál, rap, beatbox, ütősök

2018-tól:
Buda Gábor – ének, gitár
Berkesi Alex - basszusgitár, hegedű, vokál
Ránki András - billentyű, fúvósok, vokál
Erkel Gyula - ütős szekció