Újságíróknak ajánljuk:

Értesüljön elsőként az Alma Együttessel kapcsolatos hírekről. Kapja kézhez az elsők között sajtó anyagainkat, rendezvény meghívóinkat!
Iratkozzon fel sajtólistánkra most!

feliratkozom-gomb

MEGÉRKEZETT AZ ÚJ
DVD + mesekönyv az ALMÁTÓL!

Szeptember 18-kán jelent meg az Alma Együttes legújabb DVD - és mesekönyve „SÁRVÁRI MESE” címmel.

A zenekar legfrissebb kiadványán Dodó maci és Mimi versbe szedett kalandjai elevenednek meg képregény formájában. A verseket Kiss-Péterffy Márta írta. A DVD-én a két főhős vidám kalandjait olyan népszerű Alma dalokból forgatott új, vidám klipek kötik össze egymással mint a Dodó maci, a Maxikukac, a Mennyi selymes puhaság, de videoklip készült Bartos Erika (Bogyó és Babóca) Fagyi c. verséhez is.

A DVD-n extra tartalomként helyet kapott a hazai mozikban októberben debütáló "Khumba" című 3D-s animációs rajzfilmhez készített Alma klip is, mely már megtekinthető a youtube-on.

A filmeket Sárvár legszebb részein forgatta a zenekar, a DVD –és mesekönyv megjelenését Sárvár város Önkormányzata, a Hotel Park Inn**** és a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő is támogatta.

Előzetes az Alma Együttes új Sárvári Mese c. DVD + mesekönyv kiadványáról: kattints ide!

További információ a kiadványról: kattints ide!

Khumba videóklip kattints ide!

DVD +mesekönyv támpéldány igénylés a hír megjelenéséhez: szabopal@almazenekar.hu

Üdvözlettel,


Buda Tímea
Menedzser
Alma együttes
almazenekar@almazenekar.hu
www.almazenekar.hu

SAJTÓHÍR

Fogyatékkal élő és ép gyerekek közös szereplésével készült el
az Alma Együttes legújabb videó klipje, „Mutasd Meg!” címmel.

Down

Az új dal és a videó klip a Down Egyesület felkérésére készült, akik egy indulót szerettek volna „Mindenkinek becsengettek” programjuk számára.

„A dalszerzést és a forgatást szoros szakmai egyeztetés előzte meg. – nyilatkozta Buda Gábor az Alma együttes énekese és a klip rendezője. - A fő cél az Egyesület integrációs programjának bemutatása volt, a forgatáshoz pedig fontos volt, hogy pontosan tudjuk, mit várhatunk el a Down-szindrómás gyerekektől. És Ők pontosan azt hozták, ami tőlük elvárható, végtelen szeretetet, ölelést, örömöt. Amit a klipben láthatunk, nem megrendelt,- nem is lehetne- hanem belőlük fakad. Az ép gyerekek pedig szintén a legnagyobb nyitottsággal és a bennük élő toleranciával fogadták mindezt. Szerintem ez a klip valódi ereje.”

A Down Egyesület célja, hogy Magyarországon minél több óvodás és iskolás korú gyermek ismerje meg a fogyatékkal élőket, és kialakuljon a befogadó nevelés intézménye mellett a társadalmi elfogadás hazánkban.

2009-ben életre hívott „Mindenkinek becsengettek” programjuk keretében gyógypedagógusok középsúlyos szellemi fogyatékos gyerekeket visznek be iskolai közösségekbe heti 1-2 alkalommal több héten át, az együtt töltött idő alatt pedig a gyerekek közösen hoznak létre kézműves alkotásokat. Az idei tanévben a gyerekek egy különleges flashmobra is készültek melyet az Alma Együttes által erre az alkalomra írt „Mutasd meg!” című dalra fognak előadni Június 7-én szombaton az ország hat városában.

A központi rendezvény Budapesten az Orczy kalandparkban (Budapest VIII. Orczy út 1) kezdődik 9:30-kor, ahova a szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt, egy közös éneklésre.

A „Mutasd Meg!” dal és videó klip mely fogyatékkal élő és ép gyerekek közös szereplésével készült megtalálható a Youtubeon: https://www.youtube.com/watch?v=ak57zhDJm3s

További információ a rendezvényről és a Down Egyesület munkájáról: mindenkinekbecsengettek.hu

Mutasd Meg! Sajtóközlemény. Down Egyesület

alma_egyuttes_mutasd_meg_videoklip_1

letöltés

alma_egyuttes_mutasd_meg_videoklip_7

letöltés

alma_egyuttes_mutasd_meg_videoklip_3

letöltés

alma_egyuttes_mutasd_meg_videoklip_6

letöltés

Buda Tímea / Manager / Alma együttes
almazenekar@almazenekar.hu
www.almazenekar.hu

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Megjelent az Alma Együttes új gyermek CD-je, „Szén, szerelem, költemény” címmel.

Kedves Kollégák!

Szeretnénk felhívni a figyelmetek az alábbi hírre. Kérjük, használjátok fel, ha érdekesnek találjátok! Amennyiben szeretnétek dolgozni a hírrel és munkátokhoz szükséges, természetesen tudunk küldeni a CD-ből ajándék dedikált példányt. Emellett aki hírt ad a lemezről, annak egy 10.000.-Ft-os ajándékkupont is felajánlunk a zalakarosi Hotel Karos Spa**** Superiorba. Kérem megkereséseteket, lent megadott elérhetőségeimen.

2 év után új lemezzel jelentkezett Magyarország kedvenc gyermek zenekara*, az Alma Együttes. A zenekar október közepén megjelent kilencedik CD-je a „Szén, szerelem, költemény”címet kapta József Attila: „Világosítsd föl” című verse után.
(*Az ország leggyakrabban megosztott Facebook tartalmát szolgáltató zenekar a „Ma van a szülinapom! dallal – forrás: Artisjus)

A régóta várt nagylemezen többek között olyan, korábban kiadatlan közönség kedvenc gyerekdalok szerepelnek, mint a „Bogyó és Babóca” főcímdal, a „Dodó Maci” és a „Mennyi selymes puhaság!”. A tizenhét dalt tartalmazó hangzó további érdekessége az extra multimédiás tartalom, az együttes legfrissebb „Rád vár Sárvár”c. videoklipjével, a Nestlével közös mondókaíró pályázatra készült vírus videóval, „Mit egyen a baba?” címmel, illetve a „Mennyi selymes puhaság!” klipjével.

Az első 2000 db lemez 10.000 Ft-os kupont is tartalmaz mely a zalakarosi Hotel Karos SPA **** superiorban váltható be. Az új nagylemez október közepétől vásárolható meg a legnagyobb könyvesboltokban, valamint az Alma Együttes honlapján és koncertjein, törzsvásárlóknak kedvezményesen!

letöltés

letöltés

letöltés

letöltés

letöltés

*Alma Együttes: Évi 300 koncert, 12.000 FB rajongó, több mint 8.000.000 youtube letöltés a „Ma van a szülinapom pom pom!” c. dallal. Az elmúlt 16 évben 5 nagylemez 2 kislemez, melyből 3 aranylemez, 2 platinalemez, 8 videoklip és 3 Fonogram díj jelölés.


Köszönettel,
Buda Tímea
Manager, Alma együttes
almazenekar@almazenekar.hu
www.almazenekar.hu

Megjelent ALMA ÉS BARTOS ERIKA közös kiadványa a BALATON

2010.04.22.

Mikor híre ment, hogy Bartos Erika, a kortárs magyar gyermekirodalom piacvezető írónője, és az Alma Együttes, napjaink talán legnépszerűbb gyerekzenekara közös kiadványt készít, voltak akik féltették az alkotókat a túl nagy elvárásoktól. Szerencsére az aggodalom alaptalan volt, a Balaton című "zenés mesekönyv" minden igényt kielégítő, több szempontból is unikális kiadvány lett.
Főhőse Kurutty a kis béka, elalszik egy falevélen, és mire felébred, már messze jár otthonától. Elindul hazafelé, hol biciklivel, hol kisvasúton, hol hattyúháton utazik, és járja be a balatonparti településeket, tájakat.
A közös kiadvány gondolata már régóta motoszkált a művészekben, hiszen Bartos Erikához több éves barátság fűzte a zenekart, ismerték és szerették egymás munkáit. Erika a zenekar több lemezének borítótervét készítette, illetve az ő felkérésére a Bogyó és Babóca mesekönyvsorozathoz illetve az Anna Peti és Gergőhöz is írt egy-egy dalt a zenekar. Sőt, azóta már készülőben van egy 26 részes rajzfilmsorozat Bogyó és Babóca kalandjaiból, amelynek zenei hátterét is az Alma adja.
Erika vetette fel egy balatoni mese megírásának gondolatát. Elképzelése szerint ő írná a mesét, a zenét pedig az Alma. A zenekar örömmel állt a kihívás elé.

A mese készült el először. A könyv egyik különlegessége, hogy az írónő gyönyörű gyurmaképeket készített az egyes fejezetekhez, melyek csodálatosan illusztrálják a kiadványt.
"Nagyon szerettem ezt a munkát - mondja Bartos Erika. - Amikor a végéhez közeledtem, és éreztem, hogy hamarosan befejeződik, még sajnáltam is. Jól esett az építész vénámnak, hogy a gyurmázással kiléphettem a rajzok kétdimenziós, sík világából és térben lehetett alkotni. S közben kifejezetten "utaztam rá", hogy híres balatoni épületeket is megformálhassak - mint például a szigligeti várat, a Tihanyi Bencés Apátságot, a keszthelyi Festetics-kastélyt vagy a Kányavári-hidat. Utánaolvastam, s a helyszíneket is felkerestem, hogy a képek minél közelebb álljanak a valósághoz, hogy a Kis-Balatont bemutató képen ne csak "egy" madár legyen, hanem "az a madár" amelyik ott lakik."
Ezután Erika jó néhány verset írt, melyekből Buda Gábor, az Alma frontembere válogatta ki és zenésítette meg azokat, melyek végül a 13 dalos lemezre kerültek. A megzenésítések a legkülönfélébb körülmények között születtek: hol otthon a zuhany alatt, hol autóban - vezetés közben, hol pedig kutyasétáltatáskor az erdőben.

Az album dalai igen sokszínűek lettek, a bluegrass-től kezdve, a világzenei, vagy a szimfónikus hangzáson át, megtalálhatók a népzenei, jazz, blues, country stíluselemek is. 9 zenész közel 40 akusztikus és etno hangszeren dolgozott a hangszerelésen. A dalokat "balatoni" atmoszférák kötik át, így támogatva meg a történet folytonosságát, ahogy a mese dramaturgiájában is Kurutty -az elsodródott kisbéka- is városról városra halad a Balaton partján.
A címadó dalhoz kétnapos forgatással készült videoklipet ugyanaz a székesfehérvári filmes csapat készítette akikkel már három közös videoklip és a zenekar Mars a buliba! című koncert dvd-je is készült. A klip egyik esszenciája, hogy az izgalmas fény-árnyék játékból született hátteret külön erre a célra festett balatoni hangulatú üveg-diák falra vetítésével hozták létre a fiatal iparművészekből álló MéhKas diaprojekt csapat alkotói Gévai Bálint vezetésével.
A cél az volt, hogy egy értékes zenés mesekönyv szülessen, amely a mesén és az illusztrációkon keresztül megismerteti a kisgyermekekkel a balatoni tájakat, városokat, a balatoni természetet, a zene erejével pedig mindannyiunkat elringasson, és lelkünk húrjain megpendítse a legcsodálatosabb balatoni emlékeinket.

Fedezzük fel újra a Magyar Tenger gazdagságát lelkünkben és a valóságban is!

Mars a buliba! Megjelent az Alma Együttes első animációs koncertfilmje

2009 november 1. Budapest

A napokban jelent meg az Alma első animációs DVD-je Mars a buliba! címmel, melyben a zenekar mesébe illő Marsbéli koncertre invitálja a világűr minden szegletéből ideérkező gyerek publikumot, és 50 percben nyújt felhőtlen kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak.

A székesfehérvári filmes alkotócsapat és az Almák igazi stadion-koncert hangulatot varázsoltak a Mars felszínére: Földről érkező gyermekekkel, bájos űrutazókkal, marslakókkal és galaktikus lényekkel. Néhány ufó még hangszert is ragad. A koncert teljesen élő hangszerelése, új lendületet adott a legnagyobb Alma-slágerek mellett (Ma van a szülinapom!, Szuperkukák), a ritkábban játszott daloknak is. (A teve fohásza-Romhányi József, Lépegető dal-Gazdag Erzsi, A paprikajancsi szerenádja-Weöres Sándor).

Egy bohém koncertmester, aki verselve konferálja fel a dalokat mini űrdeszkáján szörfözve, új gondolatokat és poénokat is ad a megzenésített versekhez.

Unicum emellett, hogy Bródy János is meghívást kapott a Vörös bolygóra, és ezúttal a szerző saját előadásában hallgatható meg egyik gyermekek számára írt legnagyobb slágere, a Micimackó.

A készítők remélik, hogy a tartalmas és vérpezsdítő zene mellett alkotásukkal sikerült a gyermekpublikum számára lenyűgöző audiovizuális élményt nyújtani.

A lemez DVD és CD+DVD formátumban is kapható a boltokban, valamint megrendelhető a zenekar weboldalán. www.almazenekar.hu

Amennyiben bővebb infomációra van szükség, vagy interjút készítenének a zenekarral, kérjük az alábbi elérhetőségen jelezzék: Buda Tímea, almazenekar@almazenekar.hu.

Média megjelenéseink

2010.05.25. :: Megjelent a Balaton mesekönyv és CD!
2010.05.12. :: Együtt a Balaton hullámain
VIDEÓKLIPP :: Szeptember, Víg volt...
VIDEÓKLIPP :: Téli Alma, Nyári Alma MINIMAX Reklám
2006 július 15 :: Bencze Show előzetes (VIDEÓ)
2006 augusztus 14 :: Óbuda-Békesmegyer Önkormányzatának lapja
2006 július 6 :: Színes búlvár lap
2006 április 22 :: Kismama magazin
2006 március-április :: Panoráma magazin
2006 március-április :: Lemezbörze magazin
2006 február 2 :: Nők lapja
2006 január 18 :: Helyi téma
2004 december :: Demokrata