vissza

Megújul az ALMA!

2018. június 19.

MEGÚJUL AZ ALMA EGYÜTTES!

DSC06211netre

A nyári szünet után új felállásban, megújult zenei hangzással folytatja a zenélést az Alma együttes. A 22 éve sikeres gyerekzenekarba a frontember, alapító Buda Gábor mellé két régi-új zenész érkezik: Berkesi Alex (basszusgitár), Ránki András (billentyűs hangszerek), akik rengeteg ötlettel inspirálják az Alma produkció zenei megújulását. A tagcserék teljesen új hangszerelést, a vokális hangzáshoz való visszatérést és a régi Alma slágerek ritmusosabb, feszesebb zenei megszólalását hozzák.

Az Alma zenekar elmúlt 22 évében előfordultak már tagcserék, ez a megújulás és a felfrissülés legjobb lehetősége, a zenész szakmában nem szokatlan dolog. Az új tagok szakmai tudása, profizmusa, és friss zenei ötletei inspirálóan hatnak a produkcióra, amelynek igazi nyertesei a gyerekek és a szülők.

A zenekarvezető idén februárban jelentette be zenésztársainak, hogy változást szeretne. Döntésének fő oka a zenekartagok és a menedzsment közötti feszült légkör volt, amely a produkció számára nem biztosított nyugodt, egészséges, alkotásra ösztönző közeget. A megállapodás és elválás a sajtóban megjelent cikkekben sugalltak ellenére békében és barátságban zajlik. Az Alma Együttesből kivált tagok új gyerekzenekart alapítottak.

A közönség július végétől bulizhat együtt a megújult Almával, július közepéig a régi formációval találkozhatnak a rajongók a fellépéseken.