vissza

JÁTSSZUNK EGYÜTT! (2008)

jatsszunk_egyuttA zenekar negyedik nagylemezének hanganyagát, nem saját dalaiból, hanem immár klasszikussá vált Bródy szerzeményekből állította össze.A Helikoffer, - melyből klip is készült- a Micimackó, a Mákosrétes, a Csudálatos Mary, a Mit tehetnék érted?, a Luca babám, etc. mind új zenei köntöst kaptak, újrahangszerelésükben a legváltozatosabb zenei irányvonalak és hangulatok váltakoznak.(Ska, swing, karibi, régi zene stb.)

A lemezen "hangot adó" magyar népi és egyéb etno hangszerek sokszínűsége, már önmagában is izgalmas. Ráadásul ezeket az Alma ízlésesen keveri a mai modern zenei megoldásokkal, dobalapokkal és groove-okkal. A lemez legnagyobb érdeme, hogy akik kívülről ismerik a dalokat Halász Judit előadásában azok számára is végig újat nyújt a zenekar. Persze egyetlen Alma lemezről sem hiányozhat a zenei humor és a jókedv, amely az Alma koncerteket is olyannyira jellemzi.

És a kérdésre, hogy miért pont Bródy dalokból készült az új lemez, álljon itt a zenekar ajánlása:

Ez a lemez a zenész számára azt jelenti, amit a színésznek a jutalomjáték. Igazi, nehéz és szép próbatétel. Tudunk-e vele újat nyújtani, hiszen ezeket a dalokat nagysikerű szerzők, kiváló előadók tették mindörökre halhatatlanná. Mindenki hangról hangra, szóról szóra tudja, generációk nőttek fel és talán lettek jobb emberek Halász Judit bársonyos, kedves hangjától.

Most rajtunk a sor, hogy viszonozzuk kedvességüket, szeretetüket, amellyel megajándékoztak minket gyermekkorunkban, egy olyan lemezzel, amely tisztelgés tehetségük előtt, és az újabb generációk számára is izgalmas zenei utazás lehet.

Ajánljuk hát elsősorban Nekik e lemezt, és mindazoknak, akik hisznek a zene építő-szépítő erejében!

Kattintson az ikonra a lejátszáshoz, illetve a dalszövegek megtekintéséhez .

Dalok:

Alma Együttes:

Buda Gábor (ének, gitár, vokál)
Szabó Tibor (gitár, basszus, buzuki, ukulele, tambura, citera, programok)
Maroevich Zsolt (brácsa)

Közreműködők:

Rostás Regina (ének-Luca babám, Édesanyám csillagvirág, vokál)
Molnár Péter (alt-tenor-szopránfurulyák, pikoló, görbekürt, ír furulya, pásztor furulya, zergekürt)
Horváth Elemér (cimbalom)
Kalmus Felicián (cselló)

*- A dal Bródy János beajánlására született, és a " Társulat" c. produkció anyák napi adásában hangzott el. Köszönjük a Zikkurat Színpadi Ügynökségnek: Rosta Máriának, Szörényi Örsnek és az előadónak Schramek Andreának.

Hangszerelés: Szabó Tibor
Akusztikus felvétel, keverés, mastering: Pulzus Kreatív Hangműhely- és Stúdió 2008
Hangmérnök: Szabó Tibor
Zenei rendező: Buda Gábor

Borítóterv, illusztrációk: Bartos Erika, www.bartoserika.hu
Borítófotó: Aradi Péter, www.1point4.hu
Grafika, nyomdai előkészítés: Begidsan Péter

Kiadó: Universal Music 2008.